Tallinna Kaubamaja jõudis kasumisse

Silvia Viidik 28. august 2009, 00:00

Esimese kvartali 52 miljoni kroonisest kahjumist oli teise kvartali lõpuks järele jäänud vaid 38 miljonit, seega kvartal lõpetati 14 miljoni kroonise kasumiga, mis ületas LHV prognoose tunduvalt. LHV arvestas prognoosis 40 miljoni krooni suuruse kahjumiga.

"Kaubamaja on suutnud edukalt kulusid koomale tõmmata ning seda peegeldavad selgelt ka tulemused - nii müüdud kaupade kulu, tegevuskulud kui ka tööjõukulud jäid prognoositust väiksemaks," ütles LHV analüütik Henri Adams. "Sellest tulenevalt suudeti pärast kahte kvartalit miinust juba ärikasumi tasemel jälle plussi jõuda."

LHV tõstis Kaubamaja soovituse juuni alguses "neutraalse" peale. Oodatust paremate teise kvartali tulemuste valguses lubab LHV oma aktsiasoovituse üle vaadata. "Kuigi olukord majanduses on jätkuvalt pingeline, on nii mõnedki ettevõtted suutnud enda äritegevuses teha korrektuurid ning on kohanenud uute oludega. Nende hulka kuulub LHV arvates ka Tallinna Kaubamaja," põhjendas Adams.

Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimehe Raul Puusepa sõnul näitavad ettevõtte teise kvartali tulemused, et kontsern on muutunud majanduskeskkonnaga kohanenud. "Kontserni 2009. aasta teise poole põhiülesanne on olemasolevate ärisegmentide efektiivsemaks muutmine, kuid samal ajal on oluline olla valmis uueks kasvuks," märkis Puusepp. "Seetõttu on kulude vähendamise asemel järjest tähtsamaks muutumas tulude suurendamine, mis on eriti kasvuaja algfaasi võtmeküsimus."

Puusepp tõdes, et 2009 on raske aasta, ning tarbimise pööramist kasvule ta ei prognoosi. "Jätkub tugev surve marginaalidele, sest sissetulekud on järsult vähenenud ning seetõttu ka ostuvõime ja tarbimine," ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing