Viies Eesti tippsolistide triumf

Kersti Inno 28. august 2009, 00:00

Tallinna kammermuusika festivali korraldaja on Pille Lille Muusikute Toetusfond. Lauljatar asutas omanimelise fondi 2003. aastal ning on sestpeale võtnud südameasjaks parimatele Eesti solistidele esinemisvõimalusi organiseerida.

"Üks eesmärke on ühendada neid muusikuid, kes on võimelised andma soolokontserte - neid on tegelikult ju nii vähe. Siiski suudame tänavu neist festivalile kaasata vaid osa ehk kahe samasuguse ürituse jagu muusikuid on meie aktivas veel," ütles Pille Lill.

Fondi patroon ja algataja on lord Carlisle - estofiilist inglane. Fond korraldab aasta läbi kontserte peamiselt väljaspool Tallinna, augusti lõpul aga keskendub festivali näol pealinna publikule.

Üleeile alanud viienda festivali raskuskese jääb nädala lõpule, mil toimub viis kontserti Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus, Tallinna raekojas ja Mustpeade majas. Neist täna õhtul Mustpeade majas toimuval kontserdil "Viva jubilee!" esinevad selle aasta juubilarid pianist Ivari Ilja, tšellist Hanry-David Varema ja saksofonist Virgo Veldi. Kontserdil antakse üle ka Pille Lille Muusikute Toetusfondi preemiad: Marje ja Kuldar Singi nimeline preemia "Noor laulja 2009" ja Vendor Eesti nimeline preemia "Noor dirigent 2009".

Laupäeval toimuval oratooriumigalal saab nautida meie parimaid vokaalsoliste - Kädy Plaas, Helen Lokuta, Oliver Kuusik, Atlan Karp ja Priit Volmer -, orelil Ulla Krigul.

Pühapäeval, festivali viimasel kontserdil esinevad ainus külalissolist - organist Aleš B?rta Prahast - ning festivali korraldaja Pille Lill koos pianist Piia Paemurruga. Kõigi kontsertide kavas on kaunis klassika.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing