BÖRS: Euroopas särab taas päike

28. august 2009, 14:24

Euroopa aktsiaturgudel valitseb
tõusumeeleolu.

Vundament laoti tõusuks juba eile Ameerikas, kus Dell raporteeris oodatust parematest tulemustest. Positiivset fooni lisas Aasia turgudel tõus. Kuid ega ka Euroopas ei puudunud positiivsed uudistekillud. L’Oreal ja Royal Vopak raporteerisid üle ootuste tulemustest. Analüütikud reageerisid kärmelt aktsiasoovituste ja hinnasihtide tõstmistega. Maailma suurima kosmeetikafirma L’Oreali aktsia võttis hinnas juurde 5,9 protsenti ja maksis 68,50 eurot. Hollandi kütuste ja kemikaalide laofirma Royal Vopaki aktsia hind tõusis 0,8 protsenti, 45,855 eurole.

Vase hind tõusis ja sellest innustunud investorid ostsid ülesse ka kaevanduskompaniide aktsiaid. BHP Billitoni aktsia tõusis 2,1 protsenti, 1635 pennile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2009, 14:24
Otsi:

Ava täpsem otsing