Eesti Pank kohendas ametikrediitkaartide kasutamise korda

Piret Reiljan 28. august 2009, 09:54

Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki
sõnul vaatasid nad pärast Äripäeva talvist artiklit massilisest
ametikrediitkaartide kasutamisest keskpangas üle nende kasutamise korra
ning kohendasid seda. Ka kaartide arv on pisut vähenenud.

"Kasutamine vaadati koheselt üle. Kuid mitte seepärast, et me saime idee artiklist, vaid me vaatasime lihtsalt kasutamise korra üle. Seda on täpsustatud ning kaheti tõlgendatavad asjad on kõrvale jäetud," märkis Lipstok.

Muutused ise on pigem kosmeetilised. Keskpanga pressiesindaja sõnul täpsustati krediitkaartide kasutamise korda selliselt, et nüüd on keelatud sularaha väljavõtmine Eestis.

Ametikrediitkaartide arv on keskpangas vahepeal vähenenud paarikümne võrra – praegu on kasutusel 99 kaarti. "Vaatasime üle ka selle, kellel pole vaja krediitkaarti või panga nimel kulusid teha, sest siis pole mõistlik kaarti ka omada," rääkis Lipstok. Ta nentis, et mitmed tõid kaardi ka ise tagasi või ei sõlminud uut lepingut "selle nn kampaania käigus".

Finantsinspektsioonis pole krediitkaartide arv vähenenud ja neid on välja jagatud 30.

Eesti Panga president nentis, et Äripäeva artikkel oli natukene valus ja tekitas probleeme ühe või teise asja tõlgendamisel ja ka ajakirjandusega suhtlemisel, ent iseenesest viis see siiski ka korrastamisele. "Tänu sellele me vaatasime oma korra üle jah, kuid ma tahan toonitada seda, et ega meil rikkumisi siin sees ei olnud. Eesti Pangas on sisekontroll tugev igasuguste kulude otstarbekuse üle," kinnitas Lipstok.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2009, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing