Läti peaminister: IMFi otsus on oluline signaal

28. august 2009, 11:49

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles
täna Läti raadios IMFi laenuotsust kommenteerides, et tegemist on välisturgude
jaoks väga olulise signaaliga.

IMFi eilne otsus maksta Lätile välja järjekordne laenuosa IMFi abiprogrammist mahus 195,2 miljonit eurot on „oluline signaal rahvusvahelistele turgudele, et Läti jätkab majanduse stabiliseerimisprogrammi elluviimist,“ ütles Dombrovskis.

Otsus aitab Dombrovskise sõnul kaasa ka läbirääkimistele Maailmapangaga, mis samuti plaanib Lätile üle kanda 200 miljonit eurot, vahendas agentuur Bloomberg.

IMFi otsus laenuraha väljamaksmisest järgneb Euroopa Liidu sarnasele otsusele – 27. juulil kandis EL Lätile üle 1,2 miljardit eurot, mis aitas jahutada spekulatsioone lati võimalikust devalveerimisest.

IMFi otsus „on heakskiit Läti valitsuse senisele tegevusele,“ ütles Läti rahandusminister Einars Repše, lugedes üles muudatused 2009. aasta riigieelarves, avaliku sektori reformid ning kulutamisele seatud piirangud.

Teises kvartalis kahanes Läti SKP 19,6%, mis on rängim langus Euroopa Liidus Leedu järel, kus SKP kahanes teises kvartalis korrigeeritud andmetel 20,2%.

Aastani 2012 plaanib Läti valitsus igal aastal eelarvekulusid kärpida või tulusid suurendada mahus, mis annaks kokku 500 miljonit latti (11 miljardit Eesti krooni), et 2012. a täita euroga liitumise kriteeriumid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2009, 11:49
Otsi:

Ava täpsem otsing