Saksamaalt leiti 2000 aastat vana hobusekuju

28. august 2009, 11:53

Neljapäeval näitasid saksa arheoloogid
avalikkusele pronksist ja kullast valmistatud hobusepead, mis arvatavasti on osa
2000 aastat vanast Rooma kujust.

Kesk-Saksamaal Waldgirmesi lähedal endises Rooma linnas väljakaevamisi teinud rühm teadlasi leidsid hobuse elusuuruses pea koos ratsaniku jalaga 12. augustil, kirjutas Reuters.

"See pronkskuju on üks parimaid endise Rooma impeeriumi aladelt pärinevaid leide," ütles Hesseni liidumaa teadusminister Eva Kühne-Hörmann kuju tutvustamisel Frankfurdis. "Nii kvaliteetset leidu pole kuskil mujal," lisas ta.

Ekspertide hinnangul pärineb kuju aastast 3 või 4 enne Kristust, kui Waldgirmesi lähedale püstitati Rooma eelpost. Tõenäoliselt kujutati skulptuuril keiser Augustust. Pärast roomlaste alistamist Teutoburgi metsa lahingus 9. aastal lõhkusid germaani hõimud kuju ning viskasid kuju pea kombekohaselt kaevu, arvasid arheoloogid.
Saksamaalt leiti 2000 aastat vana hobusekuju

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 10:34
Otsi:

Ava täpsem otsing