BÖRS: Euroopas suhtarvudest tingitud langus

31. august 2009, 12:32

Kuna laia Euroopa aktsiaindeksi Dow Jones
Stoxx 600 aktsiad on hinna-kasumi suhte näidult kuue aasta kallimad, tõi
Bloomberg selle põhjuseks, miks aktsiad täna Euroopas langevad.

Indeks on tõusnud 9. märtsist 49 protsenti. Ralli on ajanud aktsiaindeksi hinna-kasumi suhte 48,6ni, mis on suhtarvu kõrgeim tase alates 2003. aasta juunist.

„Levinud on arvamus, et turu meelestatus on jõudnud kaugele ette fundamentaalnäitajatest,“ ütles ING Investment Managementi strateeg Vincent Juvyns. „Aktsiate taastumine on tõenäoliselt olnud liiga kiire ja liiga võimas. Peame hoidma silmas fundamentaalnäitajaid.“

Allied Irish Banki aktsia hind kukkus 9,2 protsenti, 2,55 eurole. Bank of Irelandi aktsia hind kukkus 13 protsenti, 2,35 eurole. Iiri endine peaminister Garret FitzGerald ütles the Irish Timesile, et nn. halbade laenude panga tagasilükkamine annab riigi IMFi kätesse. Valitsus ei pruugi olla võimeline detsembri alguseks
suruma parlamendis läbi eelarveettepanekuid ja panganduskriisiga tegelemise paketti. See aga piirab Iirimaa võimet võtta suuri summasid laenuks, mida on vaja majanduse edasiminekuks. Iiri valitsus valmistub võtma pankades enda kätte enamusosalusi, mis on osa halbade laenude panga National Asset Managementi Agenscy käivitamiskavast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2009, 12:32
Otsi:

Ava täpsem otsing