BÖRS: Hiina kukkus taas

31. august 2009, 09:49

Hiina aktsiaturg kukkus täna 6,1
protsenti.

Hiina suurima terasetootja Baoshan Iron Steeli aktsia kukkus 5,8 protsenti. Ajakiri Caijing kirjutas Bloombergi andmetel, et augustis on uute laenud väljastamine peaaegu vaid pool juuli tasemest. Industrial Banki aktsia kukkus kaheksa protsenti. Aasia suurima naftarafineerija China Petroleum Chemicali (Sinopec) aktsia hind kukkus 9,5 protsenti. Valitsus jättis kütuse hinnad muutmata, mis toetab majandust, kuid nafta hinnatõusu tõttu lööb see marginaale.

Shanghai üldindeksis tuli iga tõusva aktsia kohta enam kui 20 langejat.

Baoshan Iron Steeli poolaasta kasum vähenes aastataguse ajaga võrreldes 93 protsenti, 669 mln jüaanile (1,07 miljardile kroonile). Ka teiste hiina suurte terasetootjate aktsiad kukkusid - Angang Steel kaotas 9,7 protsenti ja Wuhan Iron Steel 8,6 protsenti.

Hiinas võisid pangad väljastada uusi laene augustis 200 miljardit jüaani (319 miljardit krooni) võrreldes juuli 355,9 miljardi ja juuni 1,53 triljoni jüaaniga.

Jaapani aktsiaturg langes 0,4 protsenti. Jaapanis saavutas opositsioonipartei võimsa võidu. Kuna lubatud on rohkem kulutusi, tähendab see uusi võlakirjaemissioone. Lubati suuremaid lastetoetusi, maksude kärpimist ja bürokraatide võimu vähendamist. Võlakirjade hinnad andsid järgi ja jeen tõusis. Jaapani võlakoormus ulatub juba kahekordse SKPni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2009, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing