Tõbised hoiavad ravimiturgu tõusul

Katre Pilvinski 01. september 2009, 00:00

"Käive on võrreldes eelmise aastaga veidi kasvanud," märkis MM Grupi juhatuse liige Aare Kurist. "Grupi tugev tulemus oli ootuspärane, eriti arvestades, et ravimikaubanduse käive ei ole üldiselt nii tundlik majanduslanguse suhtes," kommenteeris ta.

"2009. aastal on Magnumi kontsern jätkanud endiselt tõusvas joones, käive on võrreldes 2008. aastaga veidi kasvanud. Samas suhtume tulevikku pigem ettevaatlikult ning olulist käibe kasvu lähitulevikus enam ei planeeri, eriti arvestades tööpuuduse kasvu ning haigekassa eelarve võimalikke kärpeid," märkis juhatuse liige.

Tulevikuplaanidest rääkides sõnas Kurist, et ASi Magnum kontsern ei plaani lähitulevikus uutesse riikidesse laieneda, samas ollakse avatud võimalustele laiendada oma praegust tegevust nii Lätis, Leedus kui ka Soomes.

"Tegevuse laiendamist teistesse Euroopa riikidesse ning sellega seotud käibe kasvu 2009. ning 2010. aastal plaanime probiootilise koeratoidu turustamisest, millega tegeleb MM Grupp OÜ kontserni kuuluv Bacterfield. Samuti oleme jätkuvalt huvitatud uutest investeerimisprojektidest, eelistatult bio- ning infotehnoloogia valdkonnas," lisas Kurist.

Ettevõtte käibe väike tõus on korrelatsioonis turukasvuga, mis oli esimesel poolaastal 0,3 protsenti, sõnas ravimite hulgimüüja Tamro Eesti OÜ tegevjuht Tarvo Vaasa.

"Üldiselt on ravimid selline kaubagrupp, mida inimesed vajavad halval ja heal ajal ühteviisi. Mitte midagi pole eriliselt halvasti ega ka eriliselt hästi," kommenteeris Vaasa ettevõtte käekäiku.

"Olukord on täiesti stabiilne - käibes on pigem väike tõus olnud ning see on korrelatsioonis turu kasvuga, mis oli esimesel poolaastal 0,3 protsenti, ning me olemegi enam-vähem nendes piirides," lisas ta.

Vaasa tõdes, et võib-olla mõnes kaubagrupis, mis pole päris ravimid, on müügitulemustes väike tagasiminek.

Ettevõtte tegevjuht rääkis, et käibe langus võib tulla ainult siis, kui riik ei jätka teatud ravimite kompenseerimist. "Kui krooniliste haigete, nagu diabeetikud, reumahaiged jne ravimite kompenseerimine jätkub, ei näe ma suurt langust tulemas. Kui ravimite hüvitamises tuleb muudatusi, siis see ikka mõjutab," märkis Vaasa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing