Tööstustoodang püsib muutumatus languses

ÄP 01. september 2009, 00:00

Võrreldes eelmise aasta sama kuuga on langus püsinud alates veebruarist 30 protsendi piires.

Töötleva tööstuse olukord oli juulis enam-vähem sama kui eelnevatel kuudel - toodang vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes stabiilselt ligi kolmandiku. Langust põhjustas ebapiisav nõudlus nii sise- kui ka välisturul.

Languses olid kõik töötleva tööstuse harud peale joogitootmise, kus suurenes viina- ja õlletoodang, ning ravimite tootmise. Eelmise aasta juuliga võrreldes vähenes üle poole keemiatoodete, metalli-, masinate ja seadmete tootmine. Seoses hinnalangusega maailmaturul on peatatud paljude põhikemikaalide tootmine. Rohkem kui 40 protsenti vähenes ehitusmaterjali ja elektroonikaseadmete tootmine ning masinate ja seadmete remont ja paigaldus. Juulis toodeti ligi 70 protsenti vähem ehitusdetaile ja 40 protsenti vähem betoonisegu kui aasta tagasi.

Elektrienergia tootmine vähenes juulis eelmise aasta juuliga võrreldes 16 protsenti, soojuse tootmine 8 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel suurenes juulis tööstustoodang võrreldes eelmise kuuga 2 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing