AUTOD: Ford Ranger muutub maailmaautoks

1706-aripaev 01. september 2009, 21:30

Automedia fotograafidel õnnestus
Põhja-Ameerikas toimunud testisõidu ajal tabada uuel globaalsel platvormil
põhineva kastiauto Ford Ranger prototüüp.

Nimelt erinevad siiani USAs ning mujal maailmas müüdavad Ford Ranger pick-upid üksteisest radikaalselt, ainsaks ühendavaks jooneks on neil vaid nimi. 2012. aastal peaks aga müügile jõudma Ford Rangeri uus põlvkond, mille esindajad nii Euroopas kui USAs on loodud sama, tehasetähist T6 kandvat veermikku kasutades.

Kuigi väliselt meenutab fotodel olev prototüüp vaid kerge mudelivärskenduse üle elanud Mazda BT-50 (Rangeri 99protsendiline analoog), on valgeks võõbatud kerepaneelide all peidus aga hoopis uus masin, mille lõplik ilme pole veel pragu selge. Küll on teada, et senisest Euroopas müüdud Rangerist on uus auto mõnevõrra suurem (seda eelkõige USA turgu silmas pidades).

Küll on aga jõuallikate valikul silmas peetud eelkõige Euroopa autoostjate maitsemeelt ning januseid V8d Rangeri mootoriruumi ei jõua. Küll leiab sealt 1,6-liitrise turbolaadimisega bensiinimootori, millel võimsust 175 hobujõudu ning kolmeliitrise Duratorq TDCi diiselmootori, millel võimsust 154 hobujõu jagu.

Korralikule töömasinale kohaselt säilitab Ranger endale ka käsitsi lülitatava nelikveo, samuti saab valida erineva suurusega kabiinide vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2009, 21:30
Otsi:

Ava täpsem otsing