Endine kapo juht hakkab juhtima Ida politseiprefektuuri

01. september 2009, 10:50

Tänasest juhib Ida politseiprefektuuri
endine kapo peadirektor Aldis Alus, teatas politseiamet.

Politseipeadirektor Raivo Küüdi sõnul peab ta eriti tähtsaks, et Aldis Alus saab juba täna tööle asudes hakata moodustama oma meeskonda, eesmärgiga rakendada 1. jaanuarist hästi toimiv kolme ühendatavat asutust liitev prefektuur. Senini prefekti kohuseid täitnud Margus Kotter naaseb politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna operatiivtalitust juhtima.

Eelmise aasta mais tegid siseminister Jüri Pihl ja tulevane politseipeadirektor Raivo Küüt kaitsepolitseiameti peadirektorile Aldis Alusele ettepaneku asuda juhtima keskkriminaalpolitseid. Aluse ametiaeg kaitsepolitseiameti peadirektorina sai läbi 2008. aasta 15. juunil. Kuid kapo peadirektori kohalt lahkudes keeldus Alus keskkriminaalpolitsei juhi ametikohast.

Mitmes kuriteos kahtlustatav Ida politseiprefekt Aivar Otsalt esitas juunis omal soovil lahkumisavalduse, mis ka rahuldati. Kaitsepolitsei kahtlustas Otsaltit ebaseadusliku jälitustegevuse korraldamises, grupiviisilises omastamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2009, 10:50
Otsi:

Ava täpsem otsing