Sampo Pank: Euribor järgneva aasta jooksul 1,1-1,2%

02. september 2009, 16:19

Lähema aasta jooksul kuue kuu Euribor pisut
tõuseb, jäädes vahemikku 1,1-1,2%, prognoosib Sampo Panga finantsdirektor Ivar
Pae.

Laenumarginaal kodulaenu võtjale jääb tema hinnangul 2,5-3,5% vahele. "Sõltub peamiselt laenuvõtja majanduslikust olukorrast, laenatavast summast, tagatistest, laenuvõtja eelnevast maksekäitumisest jm," põhjendas ta. Laenumarginaal ettevõttele jääb keskmiselt 3-5% vahemikku, mis sõltub Pae sõnul peamiselt ettevõtte rahavoogudest, finantstugevusest, laenu pikkusest jms.

Hoiuseintresside suurus järgnevatel kuudel sõltub valuutast ja tähtajast. Eurointressid veidi tõusevad, arvas ta. "Krooniintressid sõltuvad Eesti ja Baltikumi makromajanduslikest arengutest. Kui ei ole olulisi muutusi võrreldes tänasega, siis jäävad intressid samale tasemele," lisas Pae.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2009, 19:04
Otsi:

Ava täpsem otsing