BÖRS: USA uimerdab plussis

03. september 2009, 17:44

USA börsiindeksid on väikestes plussides,
kõikudes juba pea terve kauplemispäeva kitsaste piiride vahel.

Dow Jones tööstuskeskmine on tõusnud 0,05 protsenti, Nasdaq indeks 0,20 protsenti ja Standard Poor’s 500 indeks 0,16 protsenti.

Juhitivaks sektoriks on finants, mille esindaja kindlustaja American International Group on suutnud koguda 6,3 protsenti ning kaupleb hinnal 40,3 dollarit. Citigroup on kerkinud pea 4 protsenti hinnale 4,7 dollarit ja Bank of America 3,1 protsenti hinnale 16,8 dollarit.

Alumiiniumitootja Alcoa on pärast enda poolt tõstetud alumiiniumitarbimise prognoosi kerkinud 3,8 protsenti, seda toetas ka metallihindade tõus Londoni börsil. Naftakompanii ConocoPhillips on vaatamata naftahinna tõusule langenud 0,83 protsenti.

Oracle, kes seisab silmitsi Euroopa Liidu konkurentsiametiga Sun Microsystems ostusoovi tõttu, on vajunud 1,5 protsenti. Sun Microsystems on langenud 2 protsenti.

„Küsimus on selles, kui jätkusuutlik on paranemine ja mis juhtub, kui päästepakettide mõju väheneb – need on investorite praegused suurimad murekohad,“ sõnas LGT Capital Management finantsturgude analüütik Roger Groebli Bloombergile.

Lisaks võiks pisut muretsema panna asjaolu, et Standard Poor’s 500 indeks kaupleb 19-kordsel kasumil, mis on kõrgeim alates 2004. aasta juunist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2009, 23:02
Otsi:

Ava täpsem otsing