Väikeaktsionär usaldab Olympicu suuromanikke

03. september 2009, 16:29

Äripäevaga vestelnud Olympicu
väikeaktsionärid tahavad rohkem teada, miks müüvad suuromanik Armin Karu ja Jaan
Korpusov Olympicu aktsiaid. Väikeaktsionär Mait Mengel, kes omab OEG
aktsiaid läbi talle kuuluva ettevõtte Senatore OÜ, usub siiski, et midagi
halba see ei tähenda.

Kas suuromanike Karu ja Korpusovi aktsiate müük vähendab teie silmis Olympicu usaldusväärsust? "Ega ju ei tea, kui palju neid aktsiaid kokku müükase. Sisetunne ütleb, et nad jäävad siiski suurimaks aktsionäriks kahepeale kokku," märkis Mengel.

"Aga miks nad seda teevad? Mis on nende motivatsioon? Minul jääb üle ainult tõdeda seda, mida teie ajakirjanikkudena olete nende käest küsinud ehk et seda raha on vaja teiste äride jaoks. Ju see siis nii on. Miks ma peaksin selles kahtlema?," arutles väikeaktsionär. Ta oli kindel, et midagi halba või negatiivset sellega ei kaasne ning kinnitas, et mõlemad isikud on sellised, kellel on kredibiilsus (credibility – usaldusväärsus, usutavus ingl. k).

Kas tegevjuhi vahetus firmale kasu või kahju toob, seda Mengel öelda ei osanud ning selgitas, et pole teemasse süvenenud.

Aktsionär on Olympicu käekäigu läbi firmat juhtinud Andri Avila tööga rahul. "Olympicu tegevus vastab plaanidele ja eesmärkidele, mis Olympicut börsile tuues olid, et Olympic laieneks uutele turgudele," rääkis ta. Nendest eesmärkidest on kinni peetud, märkis ta.

"Iseasi on see, et turud on kukkunud. Selles osas ei ole minul põhjust etteheiteid teha. Kui olen võtnud selle riski, et osta ettevõtte aktsiaid, siis see, et aktsia hind oma IPO hinnast allapoole tulnud, selle võimalusega tuleb arvestada," märkis ta. "Äris ja elus on niimoodi, et alati ei saa teenida, tuleb olla valmis ka selleks, et oled miinuspoole peal," lisas Mengel.

Olympic OG uue tegevjuhi kohta ei osanud väikeaktsionär midagi kosta nentides vaid, et ei tunne teda ega ole temast kuulnud.

Äripäev kirjutas täna, et Olympic EG suuromanikud Armi Karu ja Jaan Korpusov on sel nädalal müünud kaks miljonit kasiinofirma aktsiat. Alates 14. augustist on suuromanikud müünud kokku kaheksa miljonit Olympicu aktsiat ehk vähendanud oma osalust viie protsendipunkti võrra. 30. juunil kuulus neile vastavalt 54,38 ning 22,87 protsenti OEG aktsiatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2009, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing