Algab kirev jazzisügis

Signe Sillasoo 04. september 2009, 00:00

Jazzkaare sügishooajale annavad laupäeval, 5. septembril uue hoo sisse Villu Veski ja Tiit Kalluste kaunite saksofoni- ja akordionihelidega.

Tallinnas Püha Katariina kirikus toimuval kontserdil esitab juba aastaid koos mustseerinud duo õrna, meloodilist, looduslähedast ja karget muusikat, mille seas ka tempokust ja kirglikkust.

Lisaks eesti päritolu muusikutele, kelle seas astuvad ülesse näiteks FrankFrank, Vaiko Eplik ja Eliiti ning mitmeid teisi, leiab festivaliprogrammist ka artiste kaugemalt - Suurbritanniast, Saksamaalt, Soomest, Rootsist ja Prantsusmaalt.

Toimub nii instrumentaalmuusikakontserte kui vokaalsolistide esinemisi.

Festivali korraldaja ja kunstilise juhi Anne Ermi sõnul tuleb sel hooajal Sügisjazz sama kirev kui sügisesed vahtralehed. Nautida saab maailmarändurite muusikat inglise kitarristi Jason Carteri ja juba mainitud duo Veski-Kalluste esituses.

Tipphetki kauni brasiilia muusikaga pakub Anne Ermi sõnul kindlasti ka saksa vokaalivõlur Peter Fessler, kes on sama masti mees kui Al Jarreau või Bobby McFerrin.

Neljaoktaavilise hääleulatusega Peter Fessler, kes on korra, 2003. aasta Jazzkaare Jõulujazzi raames toimunud kontserditel Eesti publikut juba lummanud, annab Kumu auditooriumis seekord vaid ühe kontserti. Esitamisele tuleb andeka muusiku omalooming ning parimad palad Brasiilia ja Ameerika heliloojatelt.

Värske omaloominguga on kuulajate ette tulemas ka Toomas Rull oma Tom-Tomm kvintetiga ning FrankFrank, mille koosseisu kuuluvad noored väga andekad jazzmuusikud, nagu Erki Pärnoja, Kaspar Kalluste ja Kristjan Mazurchak.

"Euroopa jazzi koorekihist on novembris oodata kolme saksofonisti ühisprojekti. Mikko Innanen, Fredrik Ljungkvist ja Daniel Erdmann on kõik tulised improviseerijad, kes esinevad koos ansambliga Innkvisitio ja sealt võib oodata plahvatuslikku energiat," lisas Erm.

Kõige jazzilikumaks peab Erm sügiskavas aga Prantsuse jazzimuusikuid, kelle hulgas vokalist, tšellist, trombonist ja löökpillimängija ehk koosseis Vincent Courtois Quartet.

Mitmetele ehk suure üllatusena astub Sügisjazzil üles sel aastal väga edukalt comeback'i teinud pop-rokk ansambel Mahavok.

"Nende seekordne audio-visuaalne kava Meridiaanid sisaldab ühelt poolt energilisi jazz-rock lugusid ning teisalt vanu häid Mahavoki lugusid värskemas kuues," mainis Erm. Ühes Mahavokiga puhub saksofonile ja suupillile hääled sisse ka Karl Madis.

"Kuna ansambel on selle projektiga juba suure eeltöö teinud ja iga kontserdiga aina uusi nüansse lisanud, siis olen päris kindel, et see saab olema üks väga eriline kontsert," toonitas Erm.

Kava tõotab tulla mitmekesine ja kuulaja-vaataja rahakotile sel sügisel ka hulga soodam kui eelmisel. Anne Ermi sõnul pole jäänud Jazzkaare masust puutumata, seetõttu on kontserdite piletihinnada odavamad kui mullu sügisel ehk keskmiselt 100 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing