AUTOD: McLaren loob konkurenti Ferrarile

1706-aripaev 04. september 2009, 19:58

Neil Nürburgringil tehtud fotodel on uus
konkurent Ferrarile, Lamborghinile ja Porschele – McLaren P11.

Tegu on autoga, mis kannab endas legendaarse McLaren F1 geene – too oli pikki aastaid maailma kiireim seeriatootmises olev sõiduk. Nüüd on see tiitel F1-lt küll ära võetud, kuid P11-l on potensiaali selle tagasivõitmiseks.

Info, mis uue McLareni kohta hetkel ringleb, on suhteliselt napp: teada on vaid, et tegu on keskmootoriga kahekohalise sportkupeega. Isegi võimaliku jõuallika kohta lekib erinevat infot. Üks varajane prototüüp kasutas väidetavalt Nissani/Infinity poolt loodud ning USAs Indy Cari sarjas osalenud jõuallikat ja käigukasti.

Seeriaautole too mootor vaevalt küll jõuab, pigem on tõenäoline näiteks pikaaegse koostööpartneri Mercedese jõuallikate valiku revideerimine. Isegi sobilik jõuallikas on juba väidetavalt leitud: 6,2-liitrine V8, millel võimsust üle 550 hobujõu (sama mootor on ka uue Mercedes SLSi kapoti all). Neist hobujõudest piisaks, et kerge auto – keres kasutatakse rohkelt süsinikkiudu ning alumiiniumit – kiirendaks nullist sajani umbes nelja sekundiga.

Õnneks pole sama kosmiline kui kasutatavad koostematerjalid auto hind: eeldatavalt kujuneb selleks umbes 200 000 naela ehk 3,6 miljonit krooni. Maailma kiireima seeriaauto tiitlile pürgiva auto jaoks pole seda sugugi palju.

Lõpliku ülevaate P11 hindadest ning võimetest saab järgmisel kevadel Genfi autonäitusele jääval esmaesitlusel. See aga pole sugugi kõik: McLaren P11st on plaanis teha ka kabriolettversioon ning veelgi võimsama jõuallika ja kergema kere saav McLaren P12.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2009, 19:58
Otsi:

Ava täpsem otsing