Töötukassa nõukogu kinnitas lisaeelarve

04. september 2009, 11:20

Täna kogunenud Eesti Töötukassa nõukogu
kinnitas 2009.aasta lisaeelarve, mis on kooskõlas rahandusministeeriumi suvise
majandusprognoosiga.

Töötukassa nõukogu esimehe Tarmo Kriisi sõnul olid 1. juulil jõustunud uue töölepingu seadusega kaasneda võivad riskikohad teada juba enne lisaeelarve arutelu ning mingeid üllatusi nõukogu jaoks lisaeelarves ei olnud, teatas töötukassa.

„Suvine otsus töötuskindlustusmakse määra suurendamisest on oma eesmärgi – töötukassa jätkusuutlikkuse – taganud“, ütles Kriis.

Kriis ütles veel, et töölepingu seadus pole toonud endaga kaasa varasemalt kardetud hüppelisi muutusi. Koondamishüvitiste väljamaksed juulis ja augustis jäid oodatust isegi tagasihoidlikumaks.

„Mis puudutab koondamishüvitiste oodatust väiksemaid väljamakseid, siis võib siin põhjus olla ka tööandjate teadmatuses töötukassa pakutavatest võimalustest. Siinkohal tahan tööandjatele südamele panna: selleks, et koondatu saaks töötukassast hüvitist, peab tööandja koondamisest töötukassat teavitama," rõhutas nõukogu esimees.

Lisaeelarve kohaselt prognoositakse töötukassa 2009.aasta tuludeks 2,39 miljardit krooni, sealhulgas töötuskindlustusmaksed 1,78 miljardit krooni ja investeerimistulud 68,1 miljonit krooni. Töötukassa kulud peaksid aasta lõpuks küündima 3,43 miljardi kroonini, sealhulgas töötuskindlustusega seotud kulud 2,74 miljardit krooni ning tööturuteenuste ja -toetuste kulud (alates 1. maist 2009) 544,2 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2009, 11:20
Otsi:

Ava täpsem otsing