Metallide hinnatõusud panevad kaevanduskompaniisid liituma

07. september 2009, 17:28

Kaevanduskompaniide ülevõtmispakkumised
peaksid Deloitte Corporate Finance Austraalia kaevandussektori juhi sõnul tuleva
aasta esimeses kvartalis paranema, vahendab Bloomberg.

„Te saate näha arvukaid tehinguid praeguste gigantide poolt ja keskmise suurusega ettevõtetel olavahel, mis soovivad saada suurteks kompaniideks,“ ütles Deloitte Corporate Finance Austraalia kaevandussektori juht Eric Lilford. „2010. aasta esimese kvartali lõpuks ootame me liitumiste- ja ülevõtmiste osas tugevamat olukorda.“

Tänavu on metallide hinnad tõusnud 68 protsenti.

„Ajalugu näitab, et liitumis- ja ülevõtmistehingud on tugevas korrelatsioonis hinnaliikumistega,“ ütles Morgan Stanley metallianalüüsi peaanalüütik Peter Richardson. „Me võime kindlasti oodata liitumis- ja ülevõtmistehingute tsükli kiirenemist.“

„Oleme näinud ostjate poolset varade üles korjamist,“ ütles Ernst Youngi metallisektori analüütik Michael Elliott. „konkurents sellistele varadele näitab, et otsustajad muutuvad kindlamateks ja omavad võimet ning viivad selliseid tehinguid ellu.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2009, 17:28
Otsi:

Ava täpsem otsing