Sõerd: riigiettevõtted börsile vaid riigi enamusosaluse säilimisel

07. september 2009, 20:34

Riigiettevõtete börsile viimine võiks
toimuda vaid siis, kui riigile jääks enamusosalus, ütles Äripäevale TLG Hotelli
juht, endine rahandusminister Aivar Sõerd.

„Riigiettevõtete vähemusosaluste börsile viimist võib kaaluda tingimusel, et strateegilise tähtsusega energia- ja infrastruktuuriettevõtetes jääks riigile enamusosalus ja otsustamisõigus,“ vastas Sõerd tänasele päeva küsimusele, kas riigiettevõtted tuleks müüa või viia börsile.

Vähemusosaluste noteerimine tooks tema sõnul kaasa fondide ja erainvestorite huvi suurenemise Eesti aktsiate vastu, seda nii välis-kui ka kodumaiste investorite osas. „Praegust turuolukorda arvestades ei ole aga selleks ilmselt kõige sobivam aeg,“ lisas ta.

Kuna aga aktsiahinnad on hetkel odavad, ei pruugiks riik saada vähemusosalusi börsile viies nende eest õiget hinda, nentis endine rahandusminister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. September 2009, 20:34
Otsi:

Ava täpsem otsing