Üks küsimus: Kas riigifirmad tuleks börsile viia või müüa?

ÄP 08. september 2009, 00:00

Urmas Klaas, riigikogu majanduskomisjoni esimees
Kindlasti tuleks kaaluda viimasel ajal tugeva arengu läbi teinud Eesti Posti börsile viimist. Estonian Airi puhul olen pigem riigi osaluse müügi poolt ning riik võiks sellevõrra keskenduda lennujaama arendamisele.

Oleg Gross, ettevõtja
Mida vähem riik ettevõtlusega tegeleb, seda parem. Kuid iga ettevõtet tuleks eraldi vaadata. Mina alustaksin Estonian Airist ja Eesti Postist. Kui ikka Eesti Posti eest head hinda makstakse, siis miks mitte seda müüa. Samas poliitikud võivad töötada sellele vastu - väga palju nõukogu liikmete kohti ju kaoks.

Aivar Sõerd, TLG Hotelli juht, endine rahandusminister
Riigiettevõtete vähemusosaluste börsile viimist võib kaaluda tingimusel, et strateegilise tähtsusega energia- ja infrastruktuuriettevõtetes jääks riigile enamusosalus ja otsustamisõigus. Turuolukorda arvestades ei ole aga selleks ilmselt kõige sobivam aeg, sest aktsiate eest ei pruugi praegu saada õiglast hinda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing