BÖRS: maailma aktsiaturgudel taas tõusupäev

08. september 2009, 15:32

Nii Aasia kui ka Euroopa aktsiaturgudel on
täna taas tõusupäev, positiivsust süstivad uued ühinemisuudised ning jätkuvalt
on mootoriks nädalavahetusel toimunud G20 riigi lubadus majandust toetada.

Päev pärast Krafti ülevõtmispakkumist brittide Cadbury, mille viimased tagasi lükkasid, tuli uusi ühinemisuudiseid mobiilsideoperaatorite rindelt. Deutsche Telekom ning France Telecom teatasid, et soovivad ühendada oma Briti tütarfirmad T-Mobile UK ning Orange UK loomaks saareriigi suurima mobiiloperaatori. Kombineeritud firma turuosa oleks 37 protsenti Suurbritannia turust ning käive 7,7 miljardit naela, kirjutab AP.

Turud reageerisid positiivselt: France Telecomi aktsia kallines 3,1, Deutsche Telekomi aktsia 0,5 ning Vodafone aktsia hind 1,6 protsenti. Investec Securities’i analüütik Jonathan Groocock lausus, et tehing tooks kasu kogu Briti mobiilisektorile.

Ühinemis- ning ülevõtmisteadete uus laine tähendab, et usaldus on kasvamas ning halvim võib olla möödas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2009, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing