Läti tegi osa saastekvooti rahaks

08. september 2009, 12:26

Läti müüs Hispaaniale viis miljonit
Kyoto heitkoguse ühikut, millest laekunud raha on plaanis kulutada avalike
hoonete soojapidavuse parandamiseks.

Tegemist on nn AAU (assigned amount unit) ehk atmosfääri paisata lubatud süsinikdioksiidi kvoodi müügiga, millest loodab riigile lisaraha teenida ka Eesti valitsus.

"Lätlased on teeninud kolm miljardit krooni ja lätlastel pole praktiliselt saastekvoote, Kyoto ühikuid, võrreldes Eestiga, ollagi," ütles peaminister Andrus Ansip 27. augustil valitsuse pressikonverentsil. "Oleme siiani teeninud null krooni, aga meil oleks võimalik teenida 6,7 miljardit krooni, kui me müüme samal hinnatasemel neid kvoote, mida lätlased on müünud," lisas ta.

Agentuur Bloomberg kirjutas, et Lätil on veel ca 30 miljonit AAU ühikut üle, mistõttu on valitsusel plaanis lähiajal veel kolm sarnast müügikokkulepet sõlmida. AAU kvoodi hinda osapooled ei avalikustanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2009, 12:38
Otsi:

Ava täpsem otsing