Madame Tussaud' aktsiat soovite?

08. september 2009, 10:22

Vahakujude muuseumiketi Madame Tussauds
omanik Merlin Entertainments Group teeb viimaseid ettevalmistusi aktsiate
esmaemissiooniks Londoni börsil järgmise aasta alguses, kirjutab ajakiri
BusinessWeek.

Emissiooni mahuks plaanitakse 2 miljardit Briti naela ehk umbes 3,3 miljardit dollarit või 35,8 miljardit Eesti krooni.

Kuigi ametlikku nö „reklaamkampaaniat“ pole veel tehtud, on juba mitu panka, muu hulgas Goldman Sachss, JP Morgan, Citi, Merrill Lynch, Deutsche Bank ja BNP Paribas, suve vältel oma jalga ukse vahele poetada. Nüüd ootavad pangad Merlini ja tema omaniku, Blackstone’i, otsust. Favoriidid paistavad olema just Citi ja Goldman oma tugevamate finantspositsioonide tõttu, et aidata refinantseerida Merlini miljardi naelast võlakoormust, mis iseenesest sellise suurusega ettevõtte jaoks pole ülemäära suur.

Aktsiaemissioon on Merlini ja Blackstone’i plaanidesse kuulunud juba mõnda aega, ka juulis avaldas Merlini juht Nick Varney, et nad ootavad selleks õigemat aega ning lisas: „Merlin oleks väga tugev ja populaarne börsiettevõte, aga ma ei saa veel praegu lõplikult öelda, kas läheme börsile.“

Nüüd paistab, et aktsiaemissioon saab toimuma kas järgmise aasta esimesel kvartalil või lausa selle aasta neljandas kvartalis mõne kuu pärast, nagu kahtlustas anonüümsust palunud end meelelahutussektorile pühendanud pankur.

Eelmisel aastal oli Merlini käive 662 miljonit naela, mida toetas ka aasta varem 1 miljardi naela eest ostetud Tussauds Group.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2009, 11:13
Otsi:

Ava täpsem otsing