BÖRS: Autotootjad sõitsid Euroopa turu üles

09. september 2009, 18:49

Euroopa aktsiad tõusid viiendat börsipäeva
jutti, mis on pikim tõusuperiood alates juulist.

Renault aktsia tõusis 7,3 protsenti, 33,52 eurole. Ettevõtte juhatuse esimees Carlos Ghosen ütles, et halvim finantskriisist on juba möödas. BMW aktsia hüppas 7,7 protsendi võrra 34,47 eurole, kuna Morgan Stanley ja Royal Bank of Scotlandi analüütikud soovitasid aktsiat osta.

Kõigi 18 Lääne-Euroopa juhtivad aktsiaindeksid tõusid.

Commerzbanki aktsia tõusis 12 protsenti, 8,47 eurole. Saksamaa suuruselt teine pank teatas, et plaanib tagastada riigile 5 miljardit eurot kasutamata võlagarantiid, vahedas Bloomberg. Panga juhatuse esimees Martin Blessing kinnitas taas panga eesmärgi jõuda 2011. aastaks kasumisse ning lisas, et pank on hästi kapitaliseeritud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2009, 18:57
Otsi:

Ava täpsem otsing