BÖRS: Goldman Sachsile meeldivad tööstusettevõtted

09. september 2009, 23:10

Goldman Sachsi analüütikud soovitasid osta
tööstusettevõtete (tegelikult konglomeraatide) aktsiaid, kuna mitme-tööstusharu
ettevõtte aktsiad kipuvad tööstuse kasvule pöördumise järel aktsiaturu tootlust
lööma.

Ebay aktsia hind tõusis 3,9 protsenti, 22,68 dollarile. Sanford C. Bernsteini analüütikud teatasid, et ettevõtte põhiline äri oksjonid on pöördumas paremusele.

Laiema aktsiaturu baromeeter Standard Poor's 500 indeks tõusis 0,8 protsenti, 1033 punktile. Eliitaktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 0,5 protsenti, 9547 punktile. Tehnoloogiaaktsiate rikas Nasdaq tõusis 1,1 protsenti, 2060 punktile. Sektoritest tegi suurima tõusu konglomeraadid (2,2 protsenti), väikseim tõus ehk 0,1 protsenti tuli kommunaalmajanduse ettevõtetelt.

„Kui te vaatate mõningaid nendest tööstusettevõtete aktsiatest, siis nad ei ole läinud isegi ligidale eelmise aasta teise poole tasemetele,“ ütles First Citizens BancShares fondijuht Eric Teal Bloombergile. „See on koht, kus analüütikud otsivad võimalusi soovituste tõstmisteks. Kui tuleb majanduse taastumine, on seal potentsiaal suuremateks tootlusteks.“

Morgan Stanley aktsia hind tõusis 2,6 protsenti, 28,53 dollarile. JPMorgani analüütikud tõstsid oma varasema neutraalse hoiaku aktsia suhtes ostusoovituseks, kuna regulatoorsetel põhjustel muutub eelistatus investeerimispankadest rohkem laenupankade kasuks.

Deutsche Banki analüütikud soovitasid osta SanDiski aktsiat. Kaamera mälukaartide tootja aktsia hind tõusis 6,1 protsenti, 19,32 dollarile. Mälukaartide pakkumist on alates 2007. aastast vähendatud ja see viib pikendatud hinnastabiilsuse ja kõrgemate marginaalide perioodini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2009, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing