LHV: suuromanike aktsiamüük on ohu märk

09. september 2009, 18:20

Aktsiate ostu-müügi buumi on vallandanud
teadmine sellest, et suurte müüjate kogused hakkavad otsa lõppema, mis
iseenesest on üsna ebaloogiline käitumine, kommenteeris tänast aktiivset
börsipäeva LHV Panga vanemmaakler Ragnar Plees.

Plees ütles Tallinki, OEG ja Baltika aktsiate suure käibe kohta, et tehingustatistikat vaadates on ostupoolel tegemist peamiselt väikeaktsionäridega. Täna tõusis Tallink Grupi aktsia 22,86%, OEG 10,26% ning Baltika 6,25%. Viimast päeva börsil oleva Luterma ehk endise Kalevi aktsia hind kerkis täna 14,58%. Enim tehinguid ehk 25,6 mln krooni väärtuses tehti Tallinki aktsiatega.

"Buumi on vallandanud teadmine sellest, et suurte müüjate kogused hakkavad otsa lõppema, see on iseenesest üsna ebaloogiline käitumine, aga turg on selline ja aktsiad ostetakse üles. Tavaliselt kui suuraktsionärid müüvad, siis on see ohu märk, mitte märk sellest, et ettevõttel läheb hästi ja aktsia hind võiks tõusta," lisas ta.

Plees märkis, et tema oleks Tallinki, OEG ja Baltika aktsiate suhtes väga ettevaatlik. "Ometigi ostetakse neid aktsiaid palju. Ostuhuvi on meeletu," ütles LHV Panga vanemmaakler.

Ta soovitas olla ettevaatlik, kuna turg on viimastel nädalatel liikunud vägagi hirmuäratavalt. "Müügipool on väga aktiivne, need kellel oli suuri koguseid müüa, nende jaoks on olukord suurepärane, kuna ostuhuvi, mis iganes põhjusel, on väga suur. Kuid see mis iganes põhjus võib osutuda väga ohtlikuks," rõhutas Plees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2009, 19:59
Otsi:

Ava täpsem otsing