Maksu- ja tolliamet avastas augustis piiril 500 rikkumist

10. september 2009, 09:11

Augustis viis maksu- ja tolliamet piiridel
läbi 1708 kontrolli, millest 497 puhul avastati rikkumine.

Maanteedel viidi kokku läbi 1423 kontrolli, mille käigus avastati 81 rikkumist. Kontrolliti ka 68 bensiinijaama, ebakvaliteetset kütust avastati neljal juhul. Erinevaid alkoholi- ja tubakakäitlejaid kontrolliti 49 korral, millest tulemuslikud olid kümme. Kuu jooksul peeti kinni 827 000 sigaretti ja ligi 120 000 liitrit kütust. Narkootilisi aineid avastati 1045 grammi ja intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa 7979 tükki.

Suurima ühekordse juhtumina tabati augusti alguses üle saja tuhande salasigareti. Nimelt sooviti 3. augustil Tallinna reisisadamas teostada ühe sõiduauto tolliläbivaatus. Reisija eiras tolliametnike seaduslikke korraldusi ja põgenes autoga sadama territooriumilt, hoolimata sadama liikluskorraldusest ning seades ohtu nii tolliametnikud kui laevale suunduvad reisijad. Koostöös politseiga õnnestus potentsiaalne õigusrikkuja siiski tabada ja sadamasse tagasi konvoeerida. Sõiduki läbivaatuse käigus leiti auto pagasiruumist ja salongis asunud spordikottidest kokku 125 800 Venemaa maksumärkidega sigaretti. Sigaretid peeti kinni ja isiku suhtes alustati väärteomenetlus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 09:12
Otsi:

Ava täpsem otsing