Ministeerium: inflatsioonikriteeriumi täidame eeldatavasti novembris

10. september 2009, 17:27

Rahandusministeeriumi andmetel täidab Eesti
inflatsioonikriteeriumi eeldatavasti novembris, valitsussektori
eelarvedefitsiidi 3% piires hoidmisega tegeleb valitsus nii 2009. kui 2010.
aasta kontekstis.

"Maastrichti kriteeriumidest üks on tõepoolest intressikriteeriumi puudutav - see on seotud riigi pikaajaliste kohalikus valuutas emiteeritud vähemalt 10-aastaste võlakirjadega. Eesti riik ei ole pikaajalisi kroonivõlakirju emiteerinud, seega Eestil puudub instrument intressimäärakriteeriumi täitmise hindamiseks. Euroopa Komisjon on alternatiivina kasutanud eraisikutele ja mittefinantssektori ettevõtetele kroonides antud pangalaenude intressimäära," selgitas rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seeman.

Sama kriteeriumi raames on Euroopa Komisjon lisaks hinnanud Eesti madalat valitsemissektori võlga ja avaldanud arvamust, et Eestil ei tohiks olla probleeme intressimäära kriteeriumi täitmisega. Seega ei ole Euroopa Komisjoni praeguste tõlgenduste kohaselt mingit põhjust arvata, et Eesti intressikriteeriumi ei täida, lisas ta.

"Inflatsioonikriteeriumi täidab Eesti eeldatavasti novembris, valitsussektori eelarvedefitsiidi 3% piires hoidmisega tegeleb valitsus nii 2009. kui 2010. aasta kontekstis," märkis Seeman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing