Tallinna linnavolikokku kandideerib tuhat inimest

10. september 2009, 16:01

Erakonnad, valimisliidud ja
üksikkandidaadid on seadnud Tallinna linnavolikogu valimistele üles kokku
täpselt 1000 isiku kandidatuuri.

Erakondade ja valimisliitude nimekirjade ning üksikkandidaatide järjestus selgub homme kell 10 Tallinna linna valimiskomisjoni poolt läbi viidaval avalikul loosimisel linnavalitsuse saalis, teatas Raepress.

Kõige rohkearvulisemalt on Tallinna linnavolikogu valimistel esindatud Eesti Keskerakond, kelle valimisnimekirjas on 298 inimest. Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit nimekirjas kandideerib 184 inimest, Eesti Reformierakond on üles seadnud 110 ja Eesti Sotsiaaldemokraatlik Erakond 109 isiku kandidatuuri.

Erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas kandideerib linnavolikokku 89 inimest. Erakond Eesti Kristlikud Demokraadid on esindatud üheksa kandidaadiga. Lisaks erakondadele on avaldanud soovi linnavolikogu valimistel kandideerida neli valimisliitu ja 13 üksikkandidaati.

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad 18. oktoobril. Tallinna linnavolikokku valitakse 79 saadikut. Vastavalt linnaosade arvule ja piiridele on Tallinn jagatud kaheksaks valimisringkonnaks. Haabersti linnaosast valitakse linnavolikokku üheksa, Kesklinnast 10, Kristiine linnaosast kaheksa, Lasnamäelt 16, Mustamäelt 11, Nõmmelt üheksa, Piritalt kuus ja Põhja-Tallinnast 10 saadikut

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2009, 16:01
Otsi:

Ava täpsem otsing