Rõngu Aed müüs 8,4 miljoni eest võlakirju

Virge Haavasalu 11. september 2009, 00:00

Võlakirjad emiteeriti kaheksaprotsendilise intressimääraga kaheks aastaks. Tegemist on varasema lunastamise võimalusega tagamata võlakirjadega. Ühe võlakirja väärtus on 21 748 krooni.

Kui veel mullu olid aktsiaseltsi juhatuse liikmed vennad Toomas ja Toivo Rüütmann, siis praegu Toivo Rüütmann enam juhatuses pole. "Mina tegelen ainult tootmispoolega," teatas ta telefonis. Avalikkusega suhtleb tema sõnul vaid vend Toomas.

Eero Nõgene, kes on ASi Rõngu Aed suuromanik oma firma Sterotek RVM OÜ kaudu, ei soovinud Äripäevale kommentaari anda. "Kas alati peavad omanikud kommenteerima?" küsis ta. Nõgene soovitas helistada juhatuse esimehele Toomas Rüütmannile. Kui Nõgene kuulis sõna võlakirjaemissioon, tegi ta vestlusele kiiresti lõpu, korrates, et ei soovi kommentaari anda, ja katkestas kõne. Toomas Rüütmanni seni tabada ei ole õnnestunud.

2008. aastal sai Rõngu Aed 1,2 miljoni kroonise käibe juures 2,2 miljonit kahjumit. Kahjum oli tingitud sellest, et ilmastikutingimused ei lubanud saavutada planeeritud toodangu mahtu, samuti ei ole noored aiad veel saavutanud kandeküpsust, seisab mulluses majandusaruandes.

Lühiajalisi laenukohustusi oli ettevõttel 9,3 miljoni krooni eest ja pikaajalisi laenu- ja kapitalirendikohustusi 8,9 miljoni eest. Intressikulud moodustasid 1,5 miljonit krooni.

2007. aasta lõpus omandas AS Rõngu Aed 100% osaluse ettevõttes T&T Õunaaiad OÜ. Et aruandeaastal vähenes tütarettevõtte omakapital alla poole osakapitalist, sõlmiti 11. juunil 2009 sõlmiti ühinemisleping T&T Õunaaiad OÜ ja emaettevõtte AS Rõngu Aed vahel, seisab aruandes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing