Ansip ei välista teisi pakkujaid Eesti Telekomi aktsiatele

11. september 2009, 17:59

Peaminister Andrus Ansip ei välista peale
Eesti Telekomi suuromaniku TeliaSonera teisi investoreid, kes võiksid riigi
27protsendise osaluse ostmisest telekomiettevõttes huvitatud olla.

Eilsel valitsuse pressikonverentsil soovis Äripäeva sõsarettevõtte Baltic Business News'i ajakirjanik Christoffer Cederschiöld küsida peaminister Andrus Ansipilt, mida riik otsustab teha TeliaSonera pakkumisega. Ansip ei soovinud pressikonverentsil inglise keeles rääkida ja palus ajakirjanikul pärast isiklikult tema poole pöörduda. Omavahelises vestluses selgus, et riik osaluse müügi kohta veel otsust langetanud ei ole ja et on ka teisi pakkujaid, kes on riigi osast Eesti Telekomis huvitatud.

Et viimati öeldule kinnitust saada, saatis Cederschiöld peaministrile meili, mida vahendas peaministri nõunik. "Peaministri seisukoht oli üldine. Ma analüüsime pakkumist väga põhjalikult. Praegu ei ole õige aeg öelda "ei" ega "ja" või et kas hind on sobiv. Põhimõtteliselt ei ole välistatud, et olla võib ka teisi pakkujaid,“ olid Ansipi sõnad.

TeliaSonera ise teemat kommenteerida ei soovinud, põhjendades, et nad ei soovi spekuleerida, kuna ei ole tulnud Eesti valitsuse ametlikku seisukohta pakkumisele. Samas kinnitati TeliaSonerast, et nende pakkumine on endiselt laual, mis on kehtiv nii riigi kui teiste Eesti Telekomi aktsionäridele ning et nad jäävad selle juurde.

Täna toimus Eesti Telekomi aktsiaga 2,7 mln krooni suurune blokktehing, mida vahendas investeerimispank Evli Bank. Panga maakler Nils Vaikla ütles, et tehing oli vastaspoolega ja et aktsia hind oli 6,04 eurot (94,5 krooni). Tehingu osapooli ei saanud ta avalikustada ja ta ei saanud ka kinnitada või ümber lükata, et üheks pooleks võis olla TeliaSonera.

Eesti Telekomi aktsia tänase päeva käive oli veidi üle 3 mln krooni. Aktsia langes täna 0,6%, jäädes 94,5 krooni tasemele.

24. augustil teatas Eesti Telekomi suuraktsionär TeliaSonera kavatsusest teha teistele aktsionäridele aktsiate ülevõtmispakkumine. Aktsia ostuhinnaks määrati 93 krooni aktsia eest. Pakkumise aktseptimise tähtaeg algab 9. septembril ja lõpeb 9. oktoobril käesoleval aastal.

Pärast TeliaSonera pakkumist on kogu Tallinna börs tõusule pööranud, sealhulgas ka Eesti Telekomi aktsia.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2009, 20:39
Otsi:

Ava täpsem otsing