BÖRS: Kuues tõusupäev jäi ära

11. september 2009, 19:37

USA aktsiaturud ei leidnud endas
jõudu ka kuuendaks järjestikuks tõususpäevaks ning kolm olulisemat
aktsaiindeksit lõpetasid nädala viimase kauplemsipäeva miinuses.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,23 protsenti 9605,41 punktini, S P 500 indeks langes 0,14 ning Nasdaqi koondindeks 0,15 protsenti.

Kuid on Wall Streeti taevas on ka eredamaid tähti. USA suurima logistikakompanii FedExi aktsia rallis 6,4 protsenti olles S P 500 indeksi suurim tõusja. Ettevõte teatas, et 31. augustiga lõppenud kvartali kasum oli 58 USA senti aktsia kohta. Analüütikute ennustused jäid vahemikku 30 kuni 45 senti, kirjutab Bloomberg.

Neljapäeval kerkisid aktsiaindeksid kõrgeimale tasemele alates möödunud aasta 6. oktoobrist. „Mitte keegi ei usu, et turg suudab sellist rallit jätkata, aga palju märke näitavad tugevuse märke,“ kinnitas uudisteagentuurile varahaldusfirma Hennessey Advisors portfellihaldur Frank Ingarra.

Allapoole aitasid turgu tirida jaemüüjad CBS ning Best Buy, mille aktsate soovitusi langetasid investeerimispankade analüütikud.

Motorola aktsia hind kerkis 8,9 protsenti 8,68 dollarini. Ettevõte esitles neljapäeval uut nutitelefoni. Kui esitluspäeval jättis see investoreid külmaks, aga hommik oli õhtust targem ning reedel sai aktsia hoo sisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2009, 23:19
Otsi:

Ava täpsem otsing