Eesti ühistupank on teoks saamas

11. september 2009, 20:28

Eesti oma ühistupank on teoks saamas - ligi
kaks kolmandikku 5 miljoni euro (78,2 miljonit Eesti krooni) suurusest
omakapitalist on koos ning aktiivselt arendatakse praegu internetipanka.

Kui infotehnoloogia lahendused valmis on, taotletakse ka pangalitsentsi, vahendas ERR. Tartu Hoiu-laenuühistu juhatuse esimees Andro Roos on kindel, et uue pangaga suudetakse kommertspankadele konkurentsi pakkuda. Tööle on hakanud ka Eesti Laenuühistute Liit, mis omakorda toetab uue panga loomist.

"Kapitali miinimumnõudest saame me täna ära täita umbes 2/3 piirimail oleva summa, mis on kolm miljonit eurot. Aga see kapital pole ainuke eesmärk - me tahame ka sisuliselt valmis olla ja meie pikemad perspektiivid on viie aasta jooksul saada 5% Eesti pangandusturust," rääkis Tartu laenu-hoiuühistu nõukogu liige Mart Vihmand.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2009, 20:27
Otsi:

Ava täpsem otsing