Laar: kaua Keskerakond end Venemaal mõnitada laseb

12. september 2009, 15:47

IRLi esimees Mart Laar küsib oma
blogisissekandes, kui kaua lased Keskerakond end Venemaal kiusata ja endale sõnu
suhu panna.

„Kui Savisaar „talle suhu pandud sõnu“ ühemõtteliselt ümber ei lükka ja „Ühinenud Venemaa“ oma üles riputatud pressiteadet ei korrigeeri, ei jää Keskerakonnal üle muud, kui oma koostöölepe „Ühinenud Venemaaga“ tühistada,“ kirjutas Laar ning lisas, et Mailis Reps, kellel on samuti Laari sõnade kohaselt olnud „sõnade sugu toppimise skandaal“ lubas juba aastate eest „Ühinenud Venemaaga“ koostöö katkestada, kui viimased oma ajalookäsitlust liialt peale pressivad.

„Kaua Keskerakond end ja seega paraku ka Eestit mõnitada laseb?,“ küsis Laar. IRLi esimehe arvates peaks Savisaar tõendama, et ta pole valetaja, klaarima tekkinud segaduse ja olema edasipidi ettevaatlikum. „Kui ta seda ei tee, on lood hullud,“ lisas Laar seepeale.

Laari arvates on Keskerakonnal hetkel lahti kaks teed: kas naasmine Eesti teele või asumine teele tagasi Nõukogude Liitu. „Kumba mööda astuma hakatakse, seda on varsti näha,“ kirjutas ta.

Eile Tallinnasse naasnud linnapea Edgar Savisaar eitas, justkui oleks ta kohtumisel Venemaa riigiduuma spiikri Boriss Grõzloviga kooskõlastanud kahe riigi ajalookäsitlusi ning muu hulgas vastustanud II maailmasõja ajaloo ümberhindamist.

Pressiteenistus teatas, et Vene riigiduuma esimees Boriss Grõzlov pidas kahe riigi suhete edendamise kõrval tähtsaks ka mõlemas riigis ühtemoodi mõistetavate positsioonide kujundamist ajaloolise mälu küsimustes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2009, 17:36
Otsi:

Ava täpsem otsing