Sotsid otsustava homme Siim Kallase saatuse

12. september 2009, 09:35

Homme õhtul koguneb
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus, et muude poliitiliste teemade
kõrval arutada ka Euroopa Komisjoni voliniku küsimust ning Siim Kallase
kandidatuuri sellele ametikohale.

SDE esimehe Jüri Pihli sõnul on lausa piinlik, et praegune valitsus ei suuda kokku leppida selles, kes asub Euroopa Komisjoni voliniku ametikohale. Paremparteide tüli kahjustab ka Eesti võimalusi saada endale hea volinikukoht ja halvendab juba ette tulevase Eesti esindaja positsioone, lisas erakonna esimees. “Ootame IRLilt ja tema esimehelt Mart Laarilt riigimehelikku käitumist,” sõnas Pihl pressiteate vahendusel.

Pihl nentis, et voliniku ametikohale saab isik, kellel on Eesti valitsuse toetus, kuid veelgi parem, kui seda isikut toetab ka opositsioon. “Seepärast erakonna juhatus ka koguneb, et arutada teiste oluliste poliitiliste küsimuste kõrval praegu välja pakutud Siim Kallase kandidatuuri. Minu hinnangul on Kallas teinud volinikuna head tööd,” lisas Pihl.

Erakonna juhatus arutab lisaks voliniku teemale ka järgmise aasta Tallinna linnaeelarve ning riigieelarve küsimusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2009, 09:35
Otsi:

Ava täpsem otsing