Swedbank pakub eksportijale kuni 30 mln krooni laenu

13. september 2009, 12:37

Swedbank pakub koostöös Kredexiga
eksportivatele ettevõtetele soodustingimustel pikaajalist laenu.10 aastase
perioodiga laenu saab taotleda kuni 30 miljonit krooni ettevõtte kohta.

Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni direktor Tauno Vanaselja sõnul on majanduses kätte jõudnud soodne aeg uuteks ettevõtmisteks ja aeg oleks uuesti hakata vaatama piiri taha.

„Paljud ettevõtted on aasta jooksul tegelenud pigem sisemiste protsessidega- vähendanud nii kulusid kui personali. Seeläbi on nad paindlikumad ja muutunud oludega ka paremini kohanenud. Nüüd oleks neil aeg hakata vaatama piiritagustele eksportturgudele, kus mõnes valdkonnas on märgata juba olukorra paranemist. Just sealt võiksid meie ettevõtjad saada uusi tellimusi või leida potentsiaalseid kliente,“ märkis Vanaselja Swedbanki pressiteates..

Vanaselja sõnul on uue projektipõhise laenu sihtgrupiks vähemalt kolm aastat tegutsenud ettevõtted või äriprojektid. „Laenu eesmärgiks on ettevõtte arenguks vajalike investeeringute ja käibevahendite finantseerimine,“ märkis ta.

Laen väljastatakse ettevõttele eurodes ning baasintressimäärana kasutatakse 6 kuu EURIBORi, millele lisandub ettevõttepõhine intressimarginaal ning seda võib kasutada ka olemasoleva laenu refinantseerimiseks.

Tingimused:
*ettevõtte ekspordikäive on viimasel majandusaastal olnud vähemalt 8 miljonit krooni ja mitte vähem kui 20% ettevõtte kogukäibest.
*ettevõte peab olema jätkusuutlik
*ettevõte peab olema maksejõuline
*ettevõttel ei tohiks olla riigimaksude võlgnevust.

Laenu ei väljastata järgmistele tegevusaladele: põllumajandus, kalandus ja metsa ülestöötamine, relva- ja tubakatööstus, kaubavedudel kasutatavate transpordivahendite ja seadmete soetamine, jae- ja hulgikaubandusettevõtete varude soetamine ning kinnisvara arendamise projektid (müügi ja väljarentimise eesmärgil). Antud laenu ei saa kasutada ka ettevõtetele arvelduskrediidi väljastamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2009, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing