Ansip: Eesti Telekomi aktsiate saatus lahtine

Virge Haavasalu 14. september 2009, 00:00

Eelmise nädala valitsuse pressikonverentsil soovis Äripäeva sõsarettevõtte Baltic Business Newsi ajakirjanik Christoffer Cederschiöld küsida peaminister Andrus Ansipilt, mida riik otsustab teha TeliaSonera pakkumisega. Ansip ei soovinud pressikonverentsil inglise keeles rääkida ja palus ajakirjanikul pärast isiklikult tema poole pöörduda.

Omavahelises vestluses selgus, et riik osaluse müügi kohta veel otsust langetanud ei ole ja et on ka teisi pakkujaid, kes on riigi osast Eesti Telekomis huvitatud.

Et viimati öeldule kinnitust saada, saatis Cederschiöld peaministrile e-kirja, mida vahendas peaministri nõunik. Peaministri seisukoht oli üldine. "Me analüüsime pakkumist väga põhjalikult. Praegu ei ole õige aeg öelda "ei" ega "jaa" või et kas hind on sobiv. Põhimõtteliselt ei ole välistatud, et olla võib ka teisi pakkujaid," olid Ansipi sõnad.

TeliaSonera teemat kommenteerida ei soovinud, põhjendades, et nad ei soovi spekuleerida, kuna ei ole tulnud Eesti valitsuse ametlikku seisukohta pakkumisele.

Samas kinnitati Telia-Sonerast, et nende pakkumine on endiselt laual, mis on kehtiv nii riigile kui ka teistele Eesti Telekomi aktsionäridele, ning et nad jäävad pakkumise juurde.

Ei usu, et keegi on teinud paralleelselt TeliaSoneraga Eesti Telekomi aktsiate ülevõtmispakkumise riigi osaluse omandamiseks.

Kui üldse võiks mõnel investoril riigi osaluse vastu huvi olla, siis see kindlasti ei saa olla Eestist, ja tal saaks olla vaid ainult üks eesmärk, et osta osalus, mis paari aasta pärast kõrgema hinnaga maha müüa.

Kuna TeliaSoneral on ikkagi enamusosalus ja väga tõsine plaan Eesti Telekomiga, siis vaevalt mõni riskikapitalist saab vähemusaktsionärina oma osa tõsiselt võtta.

Riigil võib olla väga tõsine huvi telekomiettevõtte aktsiad kõrgema hinnaga maha müüa, kui TeliaSonera praegu pakub, et püüda parandada riigieelarvet. Teise investori otsinguks võis initsiatiiv tulla pigem riigi poolt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing