BÖRS: Päev läks üha paremaks

15. september 2009, 20:03

Kauplemispäeva miinusega alustanud USA
aktsiaturud olid keskpäevaks mõnevõrra kosunud, ning lõpu eel läks päris
ralliks.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,59 protsenti 9683,41 punktini, peamiselt tehnoloogiasektorit iseloomustav Nasdaqi koondindeks kerkis 0,5 protsenti ning laiapõhjalisemale S P 500 indeksile lisandus 0,3 protsenti.

Citigroupi aktsia hind kukkus 8,6 protsenti, sest investorid on mures, kuidas läheb USA valitsusele kuuluv kolmandiku osa müük. The Wall Street Journal kirjutas, et Citigroupi juhid plaanivad korraldada aktsiate avaliku müügi, millest viie miljardi dollari eest emiteeritakse uusi aktsiaid ning valitsus müüb neile kuuluva 34 protsenti.

Tõusu vedajateks olid tööstus- ning maavaradega seotud ettevõtete aktsaid. Juba teist päeva tegi korraliku tõusu General Electricu aktsia, mis täna kallines 4,3 protsenti 16,01 dollarini. Tänase tõusu peapõhjus oli tööstuskonglomeraadi aktsia hinansihi tõstmine investeerimisfirma Bernstein research analüütiku Steven Winokeri poolt.

Metallide hinnatõus lennutas raketina metallitööstusettevõtete hindu. Alumiiniumitööstusgigandi Alcoa aktsia hind hüppas üle kaheksa, terasetootmiskontsernide AK Steel ning US Steel aktsaid kallinesid üle viie protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 23:17
Otsi:

Ava täpsem otsing