Ettevõtjad: raskem aeg on möödas

15. september 2009, 19:31

Ettevõtjad usuvad, et raskeim aeg on möödas
ja kriis elab paljuski inimeste mõtlemises.


Eesti juhtivaid metallmööbli valmistajaid AS Jalax hakkas üleilmse majanduskriisi mõjusid tunnetama eelmise aasta teises pooles, kui tuli koondada või sundpuhkusele saata pooled töötajad 250-st, vahendas ERR uudised "Aktuaalset kaamerat".
Jalax alustas jõuliselt uute klientide otsinguid juba mullu esimeses kvartalis, seega enne kriisi algust, ja nüüd võib öelda, et see on ennast ära tasunud.
"Selle aasta suvest alates oleme mahte kõvasti kasvatanud ja oleme teel jälle normaalsesse majandusseisu," märkis Jalaxi juhatuse liige Peeter Allik ja lisas, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu on nad saanud toetust oma ekspordi turundusele ja koolitustoetust, samuti on ettevõte kasutanud KredExi toetuspakette.
Põltsamaa piirkonna suurim tööandja AS Põltsamaa Felix on hakkama saanud ühtegi oma 170 töötajast koondamata, kuigi müük on langenud paarkümmend protsenti, sest majandussurutis on muutunud ka inimeste ostueelistusi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2009, 19:31
Otsi:

Ava täpsem otsing