Silvano finantsjuht: Alta Capitali laenu nõutakse endiselt tagasi

15. september 2009, 16:30

Laen on hetkel pikendatud kuni käesoleva
aasta lõpuni ja seda ei ole kindlasti maha kantud, kinnitas Silvano FG
finantsjuht Baiba Gegere.

“Provisjon peegeldab mittemaksmise riski, kuid ei tähenda, et Silvano on lõpetanud laenu tagasinõudmise,” selgitas Gegere, viidates ka teise kvartali majandusaruandele. “See oleks ebaloogiline ja samuti ebaseaduslik. Provisjon tühistatakse tasapisi, kuni laen on tagasi makstud. Silvano juhtkond jätkab tegutsemist, et laen tagasi saada.”

Kuna varasemalt on laenu tagasimaksed hilinenud, otsustas Silvan0 FG juhatus kogu laenusumma provisjoneerida, põhjendas Gegere. Silvano raamatupidamine on tema sõnul konservatiivsetel alustel ja juhtkond hoolitseb selle eest, et aktsionärid oleksid alati informeeritud võimalikest negatiivsetest stsenaariumistest kõikide tegevuste puhul.

Gegere rääkis, et Alta Capital Partnersi laenu provisjoneerimise näol on tegemist kogu Silvano finantsolukorra ülevaatamisega ülemaailmse kriisi kontekstis. Tänavu esimeses ja teises kvartalis hinnati ümber kõik Silvano partnerite nõuded, samuti mis puudutab projekte Venemaal.

“Laen oli lühiajaline finantsinvesteering Silvano jaoks, mis tähendab 15%st tulu aastas,” märkis finantsjuht. Meie hinnangul mängib majanduskriisi puhkemine põhilist rolli laenu tagastamise raskustes, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 07:27
Otsi:

Ava täpsem otsing