Sportlandi saatus selgub kuu lõpus

Piret Reiljan 16. september 2009, 00:00

Sportland International Group emiteeris 50 miljoni krooni eest võlakirju mullu 1. septembril, emissiooni korraldaja ja makseagent on Gild Financial Advisory Services. Tähtajaks seati tänavu 28. august. Nüüd on võlakirjade tähtaega pikendatud septembri lõpuni, mil Swedbank ja Sportland peavad jõudma edasises kokkuleppele.

"Sportlandi võlakiri on pikendatud septembri lõpuni. Selleks ajaks valmistatakse ette uut struktuuri, mille detaile ei ole võimalik veel kommenteerida," sõnas Swedbanki pensionifondide juht Jelena Fedotova. Panga kohustuslikes pensionifondides K1, K2 ja K3 on Sportlandi võlakirju umbes 4 miljoni krooni eest.

45 miljoni krooni eest on Sportlandi võlakirju soetanud Swedbank Private Debti võlakirjafond, mille viimase poole aasta tootlus on 20 protsendiga miinuses. Sportlandi võlakirju hindas fond tänavu esimese poolaasta lõpus alla vaid kolme miljoni võrra - 42 miljonile kroonile.

Sportlandi omanikud ja juhid jäid Äripäevale telefonitsi kättesaamatuks ega reageerinud ka e-kirjadele. Ühe osaniku Askembla Growth Fundi esindaja Christoffer Kurpatow tänas Äripäeva Sportlandi vastu huvi tundmast ning edastas küsimused omakorda tegevjuhile Anti Kallele, kes aga siiski ei vastanud. Sportland International Group pole siiani esitanud 2008. aasta aruannet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing