Ettevaatust ettevõtja – töötajal on rusikad taskus!

16. september 2009, 14:24

Peale koondamist ja palga vähendamist
tuleks ettevõtjal vältida retoorikat ja suuri sõnu, sest inimesed on praeguses
olukorras tundlikumad ja küünilisemad, ütles TTÜ organisatsiooni ja juhtimise
õppetooli juhataja ja professor Milvi Tepp.

„Kui ma täna kuulen, et palkade vähendamist ei tule, aga seda siiski kolme kuu pärast tehakse, mis tundeid see siis tekitab? Tekib teravmeelsus, küünilisus ja hirmutunne,“ rääkis Tepp tänasel konverentsil Palga Päev 2009. Tepp lisas, et töötajad on tundlikud nagu koerad ja reageerivad palga vähendamisele ning koondamisele väga tundlikult.

„Töötajal on rusikad taskus ja ta mõtleb sagedamini töölt lahkumisele,“ hoiatas Tepp.

Paljudel töötajatel võib tema sõnul motivatsioon niivõrd kaduda, et tekib suhtumine: kell kukub, lähen koju. „Paratamatult muutub sellises olukorras tööandja ja töötaja suhe formaalsemaks,“ ütles Tepp. Seega on äärmiselt oluline töötajaga ausalt ja avameelselt suhelda.

Tepp soovitab praeguses olukorras ettevõtjatel eesmärke ja tööülesandeid konkretiseerida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing