Krediiditurg ei plahvata enam

16. september 2009, 11:35

Krediiditurgudele on taas saabumas
kindlustunne, näitab ostetud võlakirjade vastu kindlustamise hinna tugev langus.

Credit default swappide riskipreemiad Credit Derivatives Research indeksis, kus peegelduvad 14 suurima derivatiividega kaupleja vastaspoole riskid, on kuue kuuga kukkunud juba 66 protsenti, kirjutab Bloomberg.

See on madalaim tase alates eelmise aasta juunist ehk kindlustunne korporatiivsete võlakirjade vastu on kõrgeim. Vastaspoole riskide indeks on kukkunud 104 baaspunktini märtsikuiselt 305,6 baaspunktilt ehk enam kui 3 protsendipunkti.

„Funktsioneeriv CDS-turg annab oma panuse krediidituru vabanemisele sellega, et süstib investoreisse ja laenajatesse kindlustunnet, et süsteem ei ole plahvatusohtlik,“ täheldas Moody’se vanemanalüütik Aleksander Yavorski Bloombergile. Kahtlemata on riskipreemiate alanemisele oluliselt kaasa aidanud ka valitsus, kes on majanduse päästmisele USAs pühendanud umbes 12,8 triljonit dollarit.

Sel aastal on ettevõtted emiteerinud rekordilise 2,6 triljoni dollari eest võlakirju – seda nii dollarites, eurodes, kui jeenides ja naelades. See on kiireim tempo andmete kogumise ajaloos ning 2008. aastast 21 protsenti kõrgem.

Samuti on vähenenud vahe USA investeerimisklassi võlakirjade ja valitsuse võlakirjade vahel 242 baaspunktini (11. septembri seisuga), mis on vähim 2008. aasta veebruarist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 12:16
Otsi:

Ava täpsem otsing