Saare maavalitsus taotleb praami liinimeetri ühtset hinda kõikidele sõidukitele

16. september 2009, 08:58

Saare maavalitsus tegi riigikogu
majanduskomisjonile ettepaneku kehtestada praami liinimeetrile ühtne hind
sõltumata transpordivahendi liigist ja seada püsielanikele sisse sõidusoodustus
rahvastikuregistri alusel ID-kaarti kasutades, kirjutas Meie Maa.

“Parvlaevade liinimeetri hind peaks olema ühesugune kõikidele transpordivahendi liikidele, kuid praegu on busside liinimeetri hind ligikaudu kolm korda kallim auto liinimeetrist. Samuti on ebaselged hinnakujunduse alused, sest Hiiumaa liinil on pilet läbitava vahemaa arvestuses kaks korda odavam kui saarlastel,” kirjutas maavalitsus riigikogule.

OÜ Väinamere Liinid tegevjuhi Urmas Treieli sõnul on ta käinud riigikogu töökomisjonis sel teemal arvamust avaldamas. “Tegemist on igati mõistliku ettepanekuga, sest pudelikaelaks on tekipind, mitte niivõrd inimeste arv laeval,” ütles Treiel.

Saarte püsielanike sõidusoodustus ei peaks maavalitsuse arvates kaasnema sõidukiga nagu praegu, vaid inimesega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2009, 08:58
Otsi:

Ava täpsem otsing