Euroopa on rikkaim piirkond maailmas

17. september 2009, 19:46

Euroopa on saavutanud maailmas kõige
rikkama piirkonna tiitli, lükates Põhja-Ameerika teisele kohale, vahendab
ajakiri BusinessWeek Boston Consulting Group uurimust.

Põhja- Ameerikas, mis on tavaliselt enda käes hoidnud esikohta, on rikkus majanduskriisi tõttu kukkunud 21,8 protsendi jagu, mis on kõige teravam langus maailmas. Euroopas kukkus varade maht 5,8 protsenti 22,2 triljoni euroni, mis moodustab kogu maailma rikkusest neljandiku.

Miljonäridest majapidamisi, mida aasta tagasi oli 11 miljonit, langes nüüd 9 miljonile ehk 17,8protsendiline kukkumine.

Kriis vähendas ka vahet rikaste ja vaeste vahel. Inimeste rikkus, kel varasid kokku oli vähem, kui 90 000 eurot, kasvas 2 protsendi jagu, samas kui rikkamad klassid pidid leppima vara vähenemisega. Majapidamistes, kel on varasid enam kui 4,5 miljoni euro eest, langes vara väärtus 21,5 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2009, 19:46
Otsi:

Ava täpsem otsing