Järgmisel aastal võivad koolituskulud tõusta

17. september 2009, 14:50

Kuigi järgmine aasta võib majanduskliimas
paranemismärke näidata, ei pruugi selle tõttu töötajate palgad kasvada, arvas
Swedbank Eesti personalidirektor Signe Kaurson.

„Aga kui palgad ei tõuse, olen ma suhteliselt kindel, et arendustegevusse pannakse järgmisel aastal küll rohkem raha,“ lausus Kaurson. Ta prognoosis, et järgmisel aastal näevad raputusest toibunud ettevõtjad suuremat vajadust oma töötajaid ümber koolitada, sest klientide ootused muutuvad ning turule tulevad uued tooted ja teenused.

Samas nendib Kaurson, et ettevõtjatele võib liiga pikaaegne madalal palgal töötamine ka ohtlikuks muutuda. Eriti kvalifitseeritud tööjõule, kel on rahvusvahelise töö kogemus. „Kui pikalt palka ei tõsta, võivad nad minema minna. Ega nad ju lihtsalt ei istu töökohal, vaid arenevad ja nende väärtus vaid tõuseb,“ lausus Kaurson.

Kaurson lisas, et viisid Swedbankis hiljuti töötajatega tulemusvestlusi läbi. "Praegu tundub, et olukord on normaliseerumas. Kui aasta alguses oli veel hästi palju määramatust, siis nüüd on töötajatel arusaam, mis on tegelikult oluline. Vastuvõtlikkus muutustele on suurenenud,“ lisas Kaurson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2009, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing