Almunia: Tobini maks on „suurepärane idee“

18. september 2009, 14:46

Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Joaquin
Almunia ütles täna, et üleilmne maks finantstehingutele ehk nn Tobini maks on
„suurepärane idee“, mille kallal peaks töötama, vahendas Bloomberg.

„Ma arvan, et peaksime selle kallal töötama, et see suurepärane idee muutuks elujõuliseks,“ ütles Almunia Madridis toimunud konverentsil, viidates USA ökonomisti ja Nobeli preemia laureaadi James Tobini 1971. a esitatud ideele. „Mulle tundub rahvusvaheliste finantstehingute maksustamine väga mõistliku ideena,“ ütles ta.

Almunia sõnul on ideele toetust ka mitmes teises Euroopa riigis, sealhulgas Prantsusmaal, Belgias, Austrias ja Saksamaal. Voliniku sõnul on ta kuulnud „mitmeid hääli selle maksu poolt“.

Läinud kuul tuli Tobini maksu ettepanekuga välja Suurbritannia peamise finantsjärelevalveasutuse juht Adair Turner. Äsja toetas ajalehes Financial Times maksu kehtestamise ideed ka Prantsuse välisminister Bernard Kouchner, leides, et sel moel kogutud summad tuleks suunata vaeste arenguriikide abiks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing