BÖRS: USA lendas plussi

18. september 2009, 23:10

USA aktsiaindeksid on jäänud plussi. Dow
Jones tööstuskeskmine kerkis 0,39 protsenti 9822 punktile, Nasdaq indeks 0,31
protsenti 2133 punktile ja Standard Poor’s 500 laiapõhjaline
indeks tegi 0,25protsendilise tõusu 1068 punktile.

Üheks võimsamaks kerkijaks jäi endine General Motors ehk Motors Liquidation Company 9,2protsendilise tõusuga. Talle järgneb mälupulkade valmistaja SanDisk 5,45 protsendiga. Seda ajendas Bank of America ettevõtte aktsiale antud ostusoovitusega. Ka täna Citigroupilt ostusoovituse saanud Procter Gamble on tõusnud 3,2 protsenti.

Miinuspoolel on suuremaid vajumisi teinud Citigroup 2,49protsendinise miinusega ja Office Depot 1,41protsendilise vajumisega ning MetLife 1,65protsendilise langusega.

„Aktsiaturg peaks olema esimene indikaator. Hakkame nägema järske paranemisi kasumites, arvan et aktsiaturg aimab seda ette,“ lausus JPMorgan Funds strateeg David Kelly Bloombergile.

Nädala esimesel kolmel päeval aktsiad kerkisid, kuid juba eile andsid pisut tagasi. Dow tööstuskeskmine puudutas kolmapäeval selle aasta kõrgemaid tasemeidki. Kogu ralli paneb muretsema päris paljusid investoreid. RBC Capital Markets juhtkonna liige Marc Harris kommenteeris AP-le turuolukorda, kui üllatust, sest paljud aktsiad, mis teevad suurimaid tõuse, on tegelikult üsna vähekvaliteetsed ning nõrkade bilanssidega. "Isegi kalkunid lendavad orkaani käes," naljatas Harris.

Viimasel ajal on suurimate tõusjate seas olnud eeskätt finantsettevõtted ja kodude ehitajad, kuigi paljud neist vaevlevad endiselt suure võlakoorma all.

Täna on kõige tugevamalt kerkinud laiatarbekaupade sektor 0,9protsendilise tõusuga. Temast kaugele maha jääb tööstuskaupade sektor 0,3 protsendiga. Konglomeraatide sektor on suurimas, 0,2protsendilises miinuses.

Täna tähtaegusid aktsiatele ja indeksitele kirjutatud futuurid ja optsioonid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 23:20
Otsi:

Ava täpsem otsing