Dollar vajub ka järgmisel aastal

18. september 2009, 22:18

Tõenäosus, et USA dollar langeb järgmise
nelja kvartali jooksul rohkem kui seitse protsenti, on kõrgeim alates 1974.
aastast, teatas Morgan Stanley.

Panga hinnangul on dollari sellise kukkumise tõenäosus lausa 91 protsenti. Peamine risk on investorite kasvav mure selle üle, kuidas USA valitsus suudab end jätkusuutlikumale rajale viia, eriti mis puudutab riigieelarvet, kirjutab Morgan Stanley globaalse valuutakursside strateegiaüksuse juht Sophia Drossos.

Eelarvepuudujääk sel aastal tuleb 1,6 triljoni dollariline, sest tulud vähenevad ja kulutused on kasvanud kiireima hooga viimase 57 aasta jooksul. Järgmise aasta defitsiidiks peaks tulema 1,4 triljonit dollarit.

„Meie projektsioonides jätkub veel 6protsendiline dollari langus järgmise aasta lõpuni,“ märkis Drossos. Dollar Index, mis jälgib dollari väärtust euro, jeeni, naela, Šveitsi frangi, Kanada dollari ja Rootsi krooni vastu, langes sel aastal juba 6 protsenti ning puudutas eile 12-kuu madalaimat taset.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 22:18
Otsi:

Ava täpsem otsing